Om Top Attraktioner

Top Attraktioner er en sammenslutning af 25 af de største og bedste turistattraktioner i Danmark – med tilsammen over 10 millioner gæster om året. Vores vision er, at vi vil være netværket, der skaber mest værdi for de danske turistattraktioner, der kan og vil udvikle sig i et aktivt forpligtende fællesskab.

Top Attraktioner, der har eksisteret siden 1982, har medlemmer indenfor museer, forlystelsesparker, dyrepar­ker/zoos og akvarier.

For at blive medlem af Top Attraktioner skal attraktionerne opfylde en række krav omkring bl.a. kvalitet, besøgstal og organisering.

Aktiviteter

Top Attraktioner gennemfører hvert eneste år gæstetilfredshedsanalyser på tværs af attrak­tionerne. På den måde kan attraktionerne benchmarke deres resultater med og mod hinanden og se, hvor gode gæsterne mener, at attraktionerne hver især er til at skabe oplevelser og opfylde gæsternes forventninger. Det vurderes blandt andet, om attrak­tionerne yder en god service og leverer en høj kvalitet indenfor mad og drikke, vedligeholdelse, renholdelse m.v. Benchmarkingen bruges især til at identificere områder, hvor attraktionerne kan gøre det endnu bedre for gæsterne.

Top Attraktioner gennemfører også årlige markedsanalyser for at blive klogere på, hvad attraktionerne kan gøre for, at endnu flere gæster får lyst til at besøge os.

Kompetenceudvikling er også vigtigt for hele tiden at kunne blive bedre. Ved at lære af hinanden får attraktionerne bedre mulighed for at kunne yde den bedst mulige service overfor gæsterne. Top Attraktioner laver målrettede kurser og workshops på områder, hvor attraktionerne har gavn af at lave erfarings­udveksling. Vi har nedsat en række Erfagrupper og mødes allesammen flere gange om året.

Top Attraktioner har et system for løbende udveksling af besøgstal – som giver en værdifuld viden om, hvordan sæsonen udvikler sig – ligesom der også udveksles andre nyttige data.

Et fælles distributionssystem sikrer, at både vores fællesfolder samt alle attrak­tionernes egne foldere kommer ud til flest mulige potentielle gæster og præsenteres på en måde, så gæsterne kan få et overblik over de muligheder, de har for at finde spændende oplevelser.

Bestyrelse

  • Direktør Knud Bundgaard, AQUA Akvarium & Dyrepark (formand): kb@fvc.dk
  • Direktør David Dupont-Mouritzen, Fiskeri- og Søfartsmuseet
  • Direktør Karl Henrik Laursen, Nordsøen Oceanarium
  • Direktør Nils-Erik Winther, Bakken
  • Kommunikationschef Mariane Øvall, Ree Park Safari
  • Direktør Torben Kylling Petersen, Universe

Ledelse

Vælg en kategori

Akvarier

Gå på opdagelse over og under overfladen og bliv klogere på en verden, der fascinerer både børn og voksne.

Forlystelsesparker

Få et sug i maven i rutsjebanen eller slip dit indre legebarn løs i de talrige, sjove forlystelser for hele familien.

Museer

Mærk historiens vingesus og gå på opdagelse i Danmarkshistorien. Hos os vil du blive klogere på den historie, vi alle er en del af.

Zoo og dyreparker

Besøg os og kom helt tæt på de vilde dyr, du kender fra tv. Her kan du komme helt tæt på eksotiske dyr fra hele verden.